Saturday, September 22, 2018

ML Studios

🗣 Jangan jadi sampah masyarakat dan merosakkan alam, fahami dan hadam. Jangan lupa sampah pukal hanya akan dipunggut pada setiap hari khamis. sampah busuk dan yang tidak boleh kitar semula 2 kali seminggu masukkan di dalam tong sampah 🤭.. #kbb
via http://j.mp/2xwSRyE #KBB

Friday, September 21, 2018

Khidmat Masyarakat: Anda ingin membuat ADUAN dengan lebih MUDAH dan CEPAT??.. . Whatsapp saja pada KPDNHEP / KPDNKK-Laman Rasmi . Pengguna boleh menghantar aduan menerusi aplikasi Whatsapp kami di talian 019-2794317 http://j.mp/2O3HGHl . Sebelum itu, Jangan lupa memberikan BUTIRAN yang LENGKAP bagi memudahkan pihak penguatkuasa melakukan tindakan dengan segera. 😊 . #KPDNHEP #Aduan #whatsapp


🗣 Khidmat Masyarakat: Anda ingin membuat ADUAN dengan lebih MUDAH dan CEPAT??.. . Whatsapp saja pada KPDNHEP / KPDNKK-Laman Rasmi . Pengguna boleh menghantar aduan menerusi aplikasi Whatsapp kami di talian 019-2794317 http://j.mp/2O3HGHl . Sebelum itu, Jangan lupa memberikan BUTIRAN yang LENGKAP bagi memudahkan pihak penguatkuasa melakukan tindakan dengan segera. 😊 . #KPDNHEP #Aduan #whatsapp #kbb via #KBB

Saturday, September 15, 2018

Wednesday, September 12, 2018

✒ PENGUMUMAN PELUANG KEDUA KE IPT 📢 🎓 TAWARAN DIPLOMA KOLEJ YAYASAN PELAJARAN JOHOR SESI DISEMBER 2018 KINI DIBUKA! MOHON di melalui WhatsApp ; 📞 *http://j.mp/2x41jp6 💥Sebarkan kepada anak2 yang masih belum mendapat peluang pengajian. 🌐 Layari laman KYPJ ; http://j.mp/2ObMAyP


🗣 ✒ PENGUMUMAN PELUANG KEDUA KE IPT 📢 🎓 TAWARAN DIPLOMA KOLEJ YAYASAN PELAJARAN JOHOR SESI DISEMBER 2018 KINI DIBUKA! MOHON di melalui WhatsApp ; 📞 *http://j.mp/2x41jp6 💥Sebarkan kepada anak2 yang masih belum mendapat peluang pengajian. 🌐 Layari laman KYPJ ; http://j.mp/2ObMAyP #kbb via #KBB

Tuesday, September 11, 2018

Kepada Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua yang berminat untuk mengambil perluang berkerja di SOGO Mid Valley Southkey, Johor bahru


🗣 Kepada Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua yang berminat untuk mengambil perluang berkerja di SOGO Mid Valley Southkey, Johor bahru #kbb via #KBB

Semalam admin dapat satu berita dan ingin berkongsi bersama Komuniti Bakar Batu, jika ini dapat membantu boleh sahaja viralkan kisah ini supaya orang lain boleh menjjadikan apa yang berlaku ini satu "PENGAJARAN' terutama sekali kepada kaum HAWA. -------------------------------------------- Kejadian 8/9 Sabtu (0200 hrs) Jambatan bakar batu dari arah bandar nak ke pasir gudang. Butir2 report sy hide harap maklum femes jgk hakak lepasni karang.. baiklah.. kisahnya begini.... Sy memandu dari arah Bandar ke Permas Jaya untuk balik ke rumah. Selepas bakar batu sy drive macam biasa ambil lorong kanan masa tu tapi tak bawa laju slow2 ja layan lagu memang tak tgk kiri kanan la sape ja kereta ada masa pagi2 tu kan. memang tak banyak kereta masa tu "masa ni drive turun tingkap sebab taknak on aircond". Naik jambatan Permas tu sy pun slow sebab memang nokharom jalan kt jambatan permas tu lagi2 part nak turun tu kan memang dalam habis lobang dia. Sesampai ja lepas turun dari jambatan daripada arah Bakar Batu tu tiba2 1 kereta HON kuat2 dari jauh. sy pelik la kenapa orang ni meroyan ke apa. sampai ja sebelah kereta sy "masa ni sy di lorong kiri" 1 L berbangsa India duduk seat penumpang turunkan tingkap angkat TANGAN TINGGI2 sambil TUNJUK JARI TENGAH DEKAT SAYA dan menjerit2 mencarut2 ke arah sy. Driver Myvi tu pula beria himpit saya. Sy elak la ke kiri.. lepas aksi himpit menghimpit sy geram sy "Brek" jadi sy ke belakang. Bila sy ke belakang.. kereta Myvi Purple tu ada peluang potong sy and berada depan sy.. dekat sini dia main brek dia dan minta sy Berhenti secara PAKSA !! masa ni Allah ja tahu mcm mana menggigil and darah semua naik kat muka. dia punya dedor tu takyah cerita. Lepas ja dia main brek2 depan kereta sy. sy ambil lorong kanan. nasib masa ni tak banyak kenderaan.. masa sy ke kanan sy terus pecut laju ke arah Senibong. Masa ni memang tak tgk kiri kanan dah.. terus tekan minyak. Kesilapan masa ni: 1. Drive seorang pagi2 buta "perempuan pula tu" 2. Kereta baru beli tinted tak gelap. "memang nampak siapa drive" 3. Tak ada pasang camera depan. Motif: 1. Memang dah aim dari jauh. 2. Cubaan samun. 3. No plat kereta Myvi purple tu dia "CLONE" orang lain punya. Hasil siasatan: 1. Memang tak boleh pergi jauh kes ni sebab owner no plat tu perempuan melayu. 2. Sy pun ada cakap dgn inspektor yang take over case ni. sy cakap memang tak boleh pergi jauh sebab apa.. no plat kereta tu clone. cuma sy buat report demi keselamatan diri and orang lain patut aware benda ni pernah berlaku. Ambil pengajaran untuk semua pemandu terutama KAUM HAWA! 1. Tolong jangan berhenti kalau ada orang lain block kereta or minta ada berhenti secara PAKSA ! 2. Tolong jadi berani untuk melarikan diri / melepaskan diri dari situasi begini atau drive terus ke balai berdekatan. 3. Tolong TINTED cermin kereta anda ! 4. Tolong pasang camera depan. 5. Tolong jangan drive seorang diri malam2 / pagi2 buta. 6. Tolong balik rumah awal 😂🙈 By SR 🌺 Sebarkan #zz


🗣 Semalam admin dapat satu berita dan ingin berkongsi bersama Komuniti Bakar Batu, jika ini dapat membantu boleh sahaja viralkan kisah ini supaya orang lain boleh menjjadikan apa yang berlaku ini satu "PENGAJARAN' terutama sekali kepada kaum HAWA. -------------------------------------------- Kejadian 8/9 Sabtu (0200 hrs) Jambatan bakar batu dari arah bandar nak ke pasir gudang. Butir2 report sy hide harap maklum femes jgk hakak lepasni karang.. baiklah.. kisahnya begini.... Sy memandu dari arah Bandar ke Permas Jaya untuk balik ke rumah. Selepas bakar batu sy drive macam biasa ambil lorong kanan masa tu tapi tak bawa laju slow2 ja layan lagu memang tak tgk kiri kanan la sape ja kereta ada masa pagi2 tu kan. memang tak banyak kereta masa tu "masa ni drive turun tingkap sebab taknak on aircond". Naik jambatan Permas tu sy pun slow sebab memang nokharom jalan kt jambatan permas tu lagi2 part nak turun tu kan memang dalam habis lobang dia. Sesampai ja lepas turun dari jambatan daripada arah Bakar Batu tu tiba2 1 kereta HON kuat2 dari jauh. sy pelik la kenapa orang ni meroyan ke apa. sampai ja sebelah kereta sy "masa ni sy di lorong kiri" 1 L berbangsa India duduk seat penumpang turunkan tingkap angkat TANGAN TINGGI2 sambil TUNJUK JARI TENGAH DEKAT SAYA dan menjerit2 mencarut2 ke arah sy. Driver Myvi tu pula beria himpit saya. Sy elak la ke kiri.. lepas aksi himpit menghimpit sy geram sy "Brek" jadi sy ke belakang. Bila sy ke belakang.. kereta Myvi Purple tu ada peluang potong sy and berada depan sy.. dekat sini dia main brek dia dan minta sy Berhenti secara PAKSA !! masa ni Allah ja tahu mcm mana menggigil and darah semua naik kat muka. dia punya dedor tu takyah cerita. Lepas ja dia main brek2 depan kereta sy. sy ambil lorong kanan. nasib masa ni tak banyak kenderaan.. masa sy ke kanan sy terus pecut laju ke arah Senibong. Masa ni memang tak tgk kiri kanan dah.. terus tekan minyak. Kesilapan masa ni: 1. Drive seorang pagi2 buta "perempuan pula tu" 2. Kereta baru beli tinted tak gelap. "memang nampak siapa drive" 3. Tak ada pasang camera depan. Motif: 1. Memang dah aim dari jauh. 2. Cubaan samun. 3. No plat kereta Myvi purple tu dia "CLONE" orang lain punya. Hasil siasatan: 1. Memang tak boleh pergi jauh kes ni sebab owner no plat tu perempuan melayu. 2. Sy pun ada cakap dgn inspektor yang take over case ni. sy cakap memang tak boleh pergi jauh sebab apa.. no plat kereta tu clone. cuma sy buat report demi keselamatan diri and orang lain patut aware benda ni pernah berlaku. Ambil pengajaran untuk semua pemandu terutama KAUM HAWA! 1. Tolong jangan berhenti kalau ada orang lain block kereta or minta ada berhenti secara PAKSA ! 2. Tolong jadi berani untuk melarikan diri / melepaskan diri dari situasi begini atau drive terus ke balai berdekatan. 3. Tolong TINTED cermin kereta anda ! 4. Tolong pasang camera depan. 5. Tolong jangan drive seorang diri malam2 / pagi2 buta. 6. Tolong balik rumah awal 😂🙈 By SR 🌺 Sebarkan #zz #kbb via #KBB