Thursday, November 15, 2018

bakarbatu.my

🗣 Satu anjuran bersunat beramai-ramai akan diadakan di Surau Al Mubarak, kg Bakar Batu. Kepada mereka yang layak boleh memuatnaik borang dan di pautan dibawah dan diserahkan sebelum 26hb November 2018. http://j.mp/2OMJsca #kbb
via http://j.mp/2OMJsca #KBB

Saturday, November 3, 2018

Pengumuman November 04, 2018 at 11:58AM

🗣 [[ Khidmat Masyarakat ]] Innalillahi wainnalilllahirajiun. Ingin dimaklumkan bahawa Almarhum/ Arwah Haji Karin Bin Heran telah kembali ke rahmatullah pada 4hb November 2018 pada 11 Pagi di Hospital Sultan Ismail Johor Bahru- ( HSI ). Jenazahnya akan dibawa pulang ke rumahnya di alamat berikut . No 2, Lorong 3, Jalan jati 2, Perumahan bukit jati, Taman air biru, pasir gudang. Marilah kita bersama-samalah mendoakan agar rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama-sama orang2 yang beriman serta dipermudahkan urusan akhiratnya. Al-Fatihah. Amin! http://j.mp/2RtIBPs #kbb
via #KBB

Thursday, October 18, 2018

PR1MA @ Kota Tinggi | Portal Jualan PR1MA

🗣 🗣 Sukacitanya PR1MA menjemput Tuan/Puan ke Hari Terbuka PR1MA yang menawarkan perkhidmatan “One Stop Centre” untuk memudahkan bakal pemilik kediaman PR1MA untuk memiliki kediaman idaman anda. Status kredit bakal pembeli dapat disemak, dan panel bank PR1MA atau wakil Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) akan mengira kelayakan pinjaman bakal pembeli. Seterusnya, bakal pembeli boleh memilih unit kediaman yang diingini dan semua urusan diselesaikan pada hari yang sama. Anda juga boleh kongsikan maklumat ini bersama saudara mara serta kenalan untuk manfaat bersama. Pada Hari Terbuka PR1MA juga, Tuan/Puan boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan proses melengkapkan pendaftaran, permohonan dan pemilikan kediaman PR1MA di seluruh Malaysia. Hari Terbuka PR1MA akan diadakan pada masa dan tempat seperti di bawah: Tarikh : 26 - 28 Oktober 2018 (Jumaat - Ahad) Masa : 10.00 pagi – 7.00 malam Tempat : Aras 1, Angsana Johor Bahru Mall, Tampoi, Johor Bahru, Johor Waze : Angsana Johor Bahru Mall Kami menawarkan kediaman seperti berikut di negeri Johor: No Senarai Projek Pautan 1 PR1MA @ Kota Tinggi http://j.mp/2Cu6Qcb 2 PR1MA @ Larkin Indah http://j.mp/2CQP6bV 3 PR1MA @ Tebrau (Tanah Rizab Melayu) http://j.mp/2CsBimZ Klik http://j.mp/2CT22Oq untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai 46 lagi projek kediaman PR1MA yang dibuka untuk jualan di seluruh Malaysia. Bagi tujuan pembelian, Tuan/Puan diperlukan membawa bersama dokumen - dokumen seperti di bawah pada hari tersebut. (Anda dinasihatkan membawa sekurang-kurangnya 1 salinan) • MyKad pembeli & pembeli bersama (jika ada) Bekerja di sektor awam/swasta: • Slip gaji 3 bulan terkini / Penyata Akaun Bank terkini / Penyata Caruman KWSP (EPF) terkini • Penyata CCRIS terkini - Pembeli & pembeli bersama (jika ada) Bekerja sendiri: • Penyata Akaun Bank terkini / Penyata Komisen (6 Bulan terkini) / Penyata Akaun Syarikat terkini • Penyata CCRIS terkini - Pembeli & pembeli bersama (jika ada) Kami juga menyediakan kaunter semakan status kredit (CCRIS) dengan caj RM10.00. PEMBELI BERSAMA mestilah suami / isteri, ibu bapa serta saudara kandung sahaja. NOTIS PENTING, pembeli bersama perlu hadir pada hari tersebut kerana pihak pemeriksaan Kredit perlu mendapatkan ‘cap ibu jari’ untuk tujuan semakan CCRIS. Anda juga boleh mengunjungi Hari Terbuka PR1MA yang berdekatan dengan anda dengan menyemak lokasi tersebut di facebook PR1MA Homes. Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pusat khidmat pelanggan kami ditalian 03-76289898 (Isnin – Ahad, 9.00 pagi – 6.00 petang) atau emelkan kepada info@pr1ma.my. Sekian, terima kasih. PERBADANAN PR1MA MALAYSIA #kbb
via http://j.mp/2Cu6Qcb #KBB

Wednesday, October 17, 2018

Kempen Kesedaran Kanser Payudara Sedunia Ceramah oleh Pakar dari Gleneagles Hospital, Medini JB 20 October 2018 PLAZA LARKIN Atur Cara Majlis 9.30pagi-11.00pagi PEMERIKSAAN KESIHATAN 11.00pagi-12.00tgh Ceramah oleh Dr.Mohd Roslan bin Mohd Haron (Gynaecological Oncology,Gleneagles Hospital Medini JB) 12.00tgh-12.30tgh Perkongsian dan Bual Bicara Bersama Bekas Pesakit Kanser 12.30tgh-2.00ptg Sambungan Pemeriksaan Kesihatan Majlis bersurai 🤝🏻🌹🤝🏻🌹🤝🏻🌹 TAHNIAH kepada anda yang bakal hadir mencegah itu lebih baik daripada membuat rawatan!!! Tolong viralkan pada grup wasap lain, supaya dapat membantu kaum wanita dari menjauhi kanser No.1 seluruh dunia bagi wanita.


🗣 Kempen Kesedaran Kanser Payudara Sedunia Ceramah oleh Pakar dari Gleneagles Hospital, Medini JB 20 October 2018 PLAZA LARKIN Atur Cara Majlis 9.30pagi-11.00pagi PEMERIKSAAN KESIHATAN 11.00pagi-12.00tgh Ceramah oleh Dr.Mohd Roslan bin Mohd Haron (Gynaecological Oncology,Gleneagles Hospital Medini JB) 12.00tgh-12.30tgh Perkongsian dan Bual Bicara Bersama Bekas Pesakit Kanser 12.30tgh-2.00ptg Sambungan Pemeriksaan Kesihatan Majlis bersurai 🤝🏻🌹🤝🏻🌹🤝🏻🌹 TAHNIAH kepada anda yang bakal hadir mencegah itu lebih baik daripada membuat rawatan!!! Tolong viralkan pada grup wasap lain, supaya dapat membantu kaum wanita dari menjauhi kanser No.1 seluruh dunia bagi wanita. #kbb via #KBB

Wednesday, September 26, 2018

Luqman

🗣 SILA AMBIL PERHATIAN! kepada semua Komuniti Bakar Batu, JKP disetiap kawasan. Maklumat satu kes pecah rumah berlaku hari ini. Mari bersama-sama bersatu membentras jenayah.
via http://j.mp/2xFYriu #KBB

Saturday, September 22, 2018

ML Studios

🗣 Jangan jadi sampah masyarakat dan merosakkan alam, fahami dan hadam. Jangan lupa sampah pukal hanya akan dipunggut pada setiap hari khamis. sampah busuk dan yang tidak boleh kitar semula 2 kali seminggu masukkan di dalam tong sampah 🤭.. #kbb
via http://j.mp/2xwSRyE #KBB

Friday, September 21, 2018

Khidmat Masyarakat: Anda ingin membuat ADUAN dengan lebih MUDAH dan CEPAT??.. . Whatsapp saja pada KPDNHEP / KPDNKK-Laman Rasmi . Pengguna boleh menghantar aduan menerusi aplikasi Whatsapp kami di talian 019-2794317 http://j.mp/2O3HGHl . Sebelum itu, Jangan lupa memberikan BUTIRAN yang LENGKAP bagi memudahkan pihak penguatkuasa melakukan tindakan dengan segera. 😊 . #KPDNHEP #Aduan #whatsapp


🗣 Khidmat Masyarakat: Anda ingin membuat ADUAN dengan lebih MUDAH dan CEPAT??.. . Whatsapp saja pada KPDNHEP / KPDNKK-Laman Rasmi . Pengguna boleh menghantar aduan menerusi aplikasi Whatsapp kami di talian 019-2794317 http://j.mp/2O3HGHl . Sebelum itu, Jangan lupa memberikan BUTIRAN yang LENGKAP bagi memudahkan pihak penguatkuasa melakukan tindakan dengan segera. 😊 . #KPDNHEP #Aduan #whatsapp #kbb via #KBB

Saturday, September 15, 2018

Wednesday, September 12, 2018

✒ PENGUMUMAN PELUANG KEDUA KE IPT 📢 🎓 TAWARAN DIPLOMA KOLEJ YAYASAN PELAJARAN JOHOR SESI DISEMBER 2018 KINI DIBUKA! MOHON di melalui WhatsApp ; 📞 *http://j.mp/2x41jp6 💥Sebarkan kepada anak2 yang masih belum mendapat peluang pengajian. 🌐 Layari laman KYPJ ; http://j.mp/2ObMAyP


🗣 ✒ PENGUMUMAN PELUANG KEDUA KE IPT 📢 🎓 TAWARAN DIPLOMA KOLEJ YAYASAN PELAJARAN JOHOR SESI DISEMBER 2018 KINI DIBUKA! MOHON di melalui WhatsApp ; 📞 *http://j.mp/2x41jp6 💥Sebarkan kepada anak2 yang masih belum mendapat peluang pengajian. 🌐 Layari laman KYPJ ; http://j.mp/2ObMAyP #kbb via #KBB

Tuesday, September 11, 2018

Kepada Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua yang berminat untuk mengambil perluang berkerja di SOGO Mid Valley Southkey, Johor bahru


🗣 Kepada Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua yang berminat untuk mengambil perluang berkerja di SOGO Mid Valley Southkey, Johor bahru #kbb via #KBB

Semalam admin dapat satu berita dan ingin berkongsi bersama Komuniti Bakar Batu, jika ini dapat membantu boleh sahaja viralkan kisah ini supaya orang lain boleh menjjadikan apa yang berlaku ini satu "PENGAJARAN' terutama sekali kepada kaum HAWA. -------------------------------------------- Kejadian 8/9 Sabtu (0200 hrs) Jambatan bakar batu dari arah bandar nak ke pasir gudang. Butir2 report sy hide harap maklum femes jgk hakak lepasni karang.. baiklah.. kisahnya begini.... Sy memandu dari arah Bandar ke Permas Jaya untuk balik ke rumah. Selepas bakar batu sy drive macam biasa ambil lorong kanan masa tu tapi tak bawa laju slow2 ja layan lagu memang tak tgk kiri kanan la sape ja kereta ada masa pagi2 tu kan. memang tak banyak kereta masa tu "masa ni drive turun tingkap sebab taknak on aircond". Naik jambatan Permas tu sy pun slow sebab memang nokharom jalan kt jambatan permas tu lagi2 part nak turun tu kan memang dalam habis lobang dia. Sesampai ja lepas turun dari jambatan daripada arah Bakar Batu tu tiba2 1 kereta HON kuat2 dari jauh. sy pelik la kenapa orang ni meroyan ke apa. sampai ja sebelah kereta sy "masa ni sy di lorong kiri" 1 L berbangsa India duduk seat penumpang turunkan tingkap angkat TANGAN TINGGI2 sambil TUNJUK JARI TENGAH DEKAT SAYA dan menjerit2 mencarut2 ke arah sy. Driver Myvi tu pula beria himpit saya. Sy elak la ke kiri.. lepas aksi himpit menghimpit sy geram sy "Brek" jadi sy ke belakang. Bila sy ke belakang.. kereta Myvi Purple tu ada peluang potong sy and berada depan sy.. dekat sini dia main brek dia dan minta sy Berhenti secara PAKSA !! masa ni Allah ja tahu mcm mana menggigil and darah semua naik kat muka. dia punya dedor tu takyah cerita. Lepas ja dia main brek2 depan kereta sy. sy ambil lorong kanan. nasib masa ni tak banyak kenderaan.. masa sy ke kanan sy terus pecut laju ke arah Senibong. Masa ni memang tak tgk kiri kanan dah.. terus tekan minyak. Kesilapan masa ni: 1. Drive seorang pagi2 buta "perempuan pula tu" 2. Kereta baru beli tinted tak gelap. "memang nampak siapa drive" 3. Tak ada pasang camera depan. Motif: 1. Memang dah aim dari jauh. 2. Cubaan samun. 3. No plat kereta Myvi purple tu dia "CLONE" orang lain punya. Hasil siasatan: 1. Memang tak boleh pergi jauh kes ni sebab owner no plat tu perempuan melayu. 2. Sy pun ada cakap dgn inspektor yang take over case ni. sy cakap memang tak boleh pergi jauh sebab apa.. no plat kereta tu clone. cuma sy buat report demi keselamatan diri and orang lain patut aware benda ni pernah berlaku. Ambil pengajaran untuk semua pemandu terutama KAUM HAWA! 1. Tolong jangan berhenti kalau ada orang lain block kereta or minta ada berhenti secara PAKSA ! 2. Tolong jadi berani untuk melarikan diri / melepaskan diri dari situasi begini atau drive terus ke balai berdekatan. 3. Tolong TINTED cermin kereta anda ! 4. Tolong pasang camera depan. 5. Tolong jangan drive seorang diri malam2 / pagi2 buta. 6. Tolong balik rumah awal 😂🙈 By SR 🌺 Sebarkan #zz


🗣 Semalam admin dapat satu berita dan ingin berkongsi bersama Komuniti Bakar Batu, jika ini dapat membantu boleh sahaja viralkan kisah ini supaya orang lain boleh menjjadikan apa yang berlaku ini satu "PENGAJARAN' terutama sekali kepada kaum HAWA. -------------------------------------------- Kejadian 8/9 Sabtu (0200 hrs) Jambatan bakar batu dari arah bandar nak ke pasir gudang. Butir2 report sy hide harap maklum femes jgk hakak lepasni karang.. baiklah.. kisahnya begini.... Sy memandu dari arah Bandar ke Permas Jaya untuk balik ke rumah. Selepas bakar batu sy drive macam biasa ambil lorong kanan masa tu tapi tak bawa laju slow2 ja layan lagu memang tak tgk kiri kanan la sape ja kereta ada masa pagi2 tu kan. memang tak banyak kereta masa tu "masa ni drive turun tingkap sebab taknak on aircond". Naik jambatan Permas tu sy pun slow sebab memang nokharom jalan kt jambatan permas tu lagi2 part nak turun tu kan memang dalam habis lobang dia. Sesampai ja lepas turun dari jambatan daripada arah Bakar Batu tu tiba2 1 kereta HON kuat2 dari jauh. sy pelik la kenapa orang ni meroyan ke apa. sampai ja sebelah kereta sy "masa ni sy di lorong kiri" 1 L berbangsa India duduk seat penumpang turunkan tingkap angkat TANGAN TINGGI2 sambil TUNJUK JARI TENGAH DEKAT SAYA dan menjerit2 mencarut2 ke arah sy. Driver Myvi tu pula beria himpit saya. Sy elak la ke kiri.. lepas aksi himpit menghimpit sy geram sy "Brek" jadi sy ke belakang. Bila sy ke belakang.. kereta Myvi Purple tu ada peluang potong sy and berada depan sy.. dekat sini dia main brek dia dan minta sy Berhenti secara PAKSA !! masa ni Allah ja tahu mcm mana menggigil and darah semua naik kat muka. dia punya dedor tu takyah cerita. Lepas ja dia main brek2 depan kereta sy. sy ambil lorong kanan. nasib masa ni tak banyak kenderaan.. masa sy ke kanan sy terus pecut laju ke arah Senibong. Masa ni memang tak tgk kiri kanan dah.. terus tekan minyak. Kesilapan masa ni: 1. Drive seorang pagi2 buta "perempuan pula tu" 2. Kereta baru beli tinted tak gelap. "memang nampak siapa drive" 3. Tak ada pasang camera depan. Motif: 1. Memang dah aim dari jauh. 2. Cubaan samun. 3. No plat kereta Myvi purple tu dia "CLONE" orang lain punya. Hasil siasatan: 1. Memang tak boleh pergi jauh kes ni sebab owner no plat tu perempuan melayu. 2. Sy pun ada cakap dgn inspektor yang take over case ni. sy cakap memang tak boleh pergi jauh sebab apa.. no plat kereta tu clone. cuma sy buat report demi keselamatan diri and orang lain patut aware benda ni pernah berlaku. Ambil pengajaran untuk semua pemandu terutama KAUM HAWA! 1. Tolong jangan berhenti kalau ada orang lain block kereta or minta ada berhenti secara PAKSA ! 2. Tolong jadi berani untuk melarikan diri / melepaskan diri dari situasi begini atau drive terus ke balai berdekatan. 3. Tolong TINTED cermin kereta anda ! 4. Tolong pasang camera depan. 5. Tolong jangan drive seorang diri malam2 / pagi2 buta. 6. Tolong balik rumah awal 😂🙈 By SR 🌺 Sebarkan #zz #kbb via #KBB

Sunday, September 9, 2018

Monday, September 3, 2018

Auw Di

🗣
via http://j.mp/2CbWxLh #KBB

Auw Di

🗣
via http://j.mp/2wCmFcY #KBB

Pengumuman September 04, 2018 at 03:24AM

🗣 Assalamualaikum! Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua ingin dimaklumkan bahawa pihak Sekolah Agama Puan Hajjah Rahmah, Bakar Batu, Johor Bahru akan mengadakan acara hari kebangsaan pada hari khamis, 6hb September 2018, seramai 350 pelajar akan meraikannya. Jika tuan-tuan dan puan-puan yang ingin memberi sumbangan seperti juadah atau minuman bolehlah terus berhubung dengan pihak guru besar SAPHR bakar batu sebelum hari khamis ini. Diharap kita semua dapat menyumbang sesuatu dan memberi bantuan untuk memeriahkan lagi sambutan yang akan dijalankan. Marilah kita membantu kepada mereka yang memerlukan, sumbangan tuan-tuan dan puan-puan amatlah dihargai dan hanya Allah S.W.T sahaja yang dapat membalasnya.
via #KBB

Saturday, September 1, 2018

Antara 5,443 barangan dan perkhidmatan dikecualikan #SST Senarai barangan yang dikenakan SST masih belum dimuktamadkan sepenuhnya kerana beberapa pindaan mungkin terpaksa dilakukan bergantung kepada maklum balas yang diterima daripada orang ramai. -Menteri Kewangan. P/S: Semalam admin top up kena tolak 6% ..🤭


🗣 Antara 5,443 barangan dan perkhidmatan dikecualikan #SST Senarai barangan yang dikenakan SST masih belum dimuktamadkan sepenuhnya kerana beberapa pindaan mungkin terpaksa dilakukan bergantung kepada maklum balas yang diterima daripada orang ramai. -Menteri Kewangan. P/S: Semalam admin top up kena tolak 6% ..🤭 #kbb via #KBB

Pengumuman September 02, 2018 at 12:18AM

🗣 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh! Jabatan Agama Islam Bhg. Pendidikan akan mengadakan Sambutan 100 Tahun (S100T) Pendidikan Islam Negeri Johor. Berbagai pengisian sambuatn S100T adalah seperti berikut: Multaqa Pendidikan, Pameran Di Raja, Pertandingan Nasyid pelajar Agama NJ, Malam Kesenian (Kumpulan SAUJANA), Pertandingan Memanah, Teater Lokman Hakim, Perujian Al Quran, Forum Perdana jemputan dari Negara Brunei Darul Salam dan banyak lagi acara yang akan dijalankan. Takrih : 13hb - 20hb Sep 2018 Tempat : Pusat Islam Iskandar Negeri Johor (Akan di rasmikan oleh DYMM Sultan Johor) Semua Komuniti Bakar Batu di jemput persilakan hadir beramai2 di Majlis Sambutan tersebut. Masuk adalah percuma! Info maklumat dari Fatimah Noor Hashim
via #KBB

Friday, August 31, 2018

Pelakon siri aksi Strike Back teruja jalani penggambaran di Malaysia

🗣 Dengar ada "Strike Back" menjalani penggambaran disekitar bakar batu esok. Jika mereka memerlukan pelakon tambahan, jangan malu-malu mesej admin hehehe http://j.mp/2MD4VrM #kbb
via http://j.mp/2MD4VrM #KBB

Semua Komuniti Bakar Batu dijemput ke Majlis Program keme@rdekaan seperti berikut ; Takhrih : 1hb - 2hb September 2019 Waktu : 7.30 Malam Tempat : Dewan Sekolah Bakar Batu Info : Mohd Firdaus Bin Ibrahim AJK Amanah Negeri Johor via


🗣 Semua Komuniti Bakar Batu dijemput ke Majlis Program keme@rdekaan seperti berikut ; Takhrih : 1hb - 2hb September 2019 Waktu : 7.30 Malam Tempat : Dewan Sekolah Bakar Batu Info : Mohd Firdaus Bin Ibrahim AJK Amanah Negeri Johor via #kbb via #KBB

Wednesday, August 29, 2018

Sambutan Ambang Merdeka bersama PU Raihan dan Tan Sri Shahrir Abdul Samad, Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua dijemput untuk memeriahkan lagi acara ambang merdeka ini.


🗣 Sambutan Ambang Merdeka bersama PU Raihan dan Tan Sri Shahrir Abdul Samad, Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua dijemput untuk memeriahkan lagi acara ambang merdeka ini. #kbb via #KBB

Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua dijemput untuk ke "Sukan Rakyat Bakar Batu" untuk memeriahkan lagi suasana, butiran seperti berikut: Pada : 2hb Semtember 2018 Masa : 8.30 Pagi- 6.00 Petang Tempat : Gelanggang Futsal Sekolah Kebangsaan Tebrau Bakar Batu (S.K.T.B.B


🗣 Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua dijemput untuk ke "Sukan Rakyat Bakar Batu" untuk memeriahkan lagi suasana, butiran seperti berikut: Pada : 2hb Semtember 2018 Masa : 8.30 Pagi- 6.00 Petang Tempat : Gelanggang Futsal Sekolah Kebangsaan Tebrau Bakar Batu (S.K.T.B.B #kbb via #KBB

kepada mereka yang layak jangan lepaskan peluang ini


🗣 kepada mereka yang layak jangan lepaskan peluang ini #kbb via #KBB

Tuesday, August 28, 2018

Mohamad Borhan

🗣 Aduan diterima daripada Encik Mohamad Borhan Ali, berkenaan masalah longgokkan sampah. Pandangan dan pendapat penduduk Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua amat dialu-alukan.
via http://j.mp/2PcPkfk #KBB

Tuesday, August 21, 2018


🗣 #kbb via #KBB

Pengumuman August 21, 2018 at 03:10PM

🗣 Assalammualaikum w.b.t Program Ibadah Korban Kg Bakar Batu 2018. 1. Tradisi takbir beramai ramai di malam hari raya. Hadirin digalakkan ke surau sambil membawa potluck/ juadah ringan untuk dikongsi bersama bagi sama sama mendapat keberkatan 2. Solat sunat Hari Raya akan bermula pukul 8.15 pagi. Jemaah digalakkan hadir lebih awal untuk mendapat saf yang paling hadapan 3. Selesai solat sunat hari raya Ustaz Ismail akan memberi taklimat ringkas kepada para petugas dan mereka/ wakil yang membuat korban. Mereka yang berminat untuk membantu sangat digalakkan untuk mendengar taklimat ini. 4. Proses sembelihan akan dilakukan oleh Ustaz Ismail dan Tuan Haji Din Pihak jawatankuasa korban sangat mengalu alukan mereka yang berminat untuk turut serta membantu melaksanakan program korban supaya kesinambungan tradisi ini dapat diteruskan. Semoga program korban kita kali ini lebih baik dari yang terdahulu. InshaAllah. Amin.
via #KBB

Wednesday, August 15, 2018

Wednesday, August 1, 2018

Saturday, July 28, 2018

Surau Bakar Batu Yang Diberkati (Al-Mubarak ) July 29, 2018 at 09:18AM

🔗 Assalammualaikum w.b.t Alhamdulillah. Admin page Surau Al Mubarak Kg Bakar Batu sudah menyiapkan satu ruang untuk korang especially para penduduk Kg Bakar Batu dan kawasan yang berhampiran untuk bertanyakan soalan soalan berkenaan masalah agama. InshaAllah segala persoalan akan cuba dijawab sebaik mungkin oleh Tuan Imam Muda kita iaitu Imam Faez. Mohon diberikan sedikit ruang masa untuk Tuan Imam Muda menjawab persoalan yang diberikan ye. TQ

https://bit.ly/biartahujangankeliru via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Berita Komuniti Bakar Batu July 28, 2018 at 09:43PM

🔗 Ikuti kami di Telegram : Channel Berita KBB http://j.mp/2mRlIIs Group Suara KBB http://j.mp/2Ae4lei

http://j.mp/2mRlIIs via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua http://j.mp/2Er4MzF

Amy July 28, 2018 at 08:53PM

🔗 Tahniah! kepada Anak² Kg Bakar Batu! Semoga ianya dapat mejadi contoh yang baik kepada semua, saling membantu dan bekerjasama untuk kesejahtaraan Komuniti Bakar Batu.


via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua http://j.mp/2Er4MzF

📷 Info grafik sempena Sambutan Kemerdekaan. Logo Rasmi Hari Kebangsaan 2018. Pendapat korang? #SayangiMalaysiaku #KibarkanJalurGemilang #KitaPunyaMalaysia http://j.mp/2NQXgSY via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua


http://j.mp/2NQXgSY via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Friday, July 20, 2018

[[ Sila ambil perhatian ]] Kami baharu sahaja mendapat maklumat dari Guru Sekolah Kebangsaan Tebrau Bakar Batu (S.K.T.B.B) berkenaan satu kejadian yang berlaku pagi hari ini, Jumaat 20/7/2017. Satu cubaan kes rogol yang melibatkan pelajar SKTBB yang menyertai latihan ragbi. Tindakkan pantas dari pihak ibubapa pelajar berkenaan yang berada ditempat kejadian, mengagalkan cubaan rogol kepada pelajar tersebut. Laporan polis telah dibuat oleh pihak keluarga pelajar berkenaan. Kami sangat berharap Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua dapat mengambil langkah-langkah berwaspada dan penduduk dapat memberi kerjasama untuk menjadi mata & telinga bagi pihak komuniti. Ini juga untuk memastikan kawasan sekitar bakar batu ini lebih selamat, terutama kepada kanak-kanak, wanita dan warga emas. Kerjasama semua pihak amatlah hargai dan dialu-alukan, Sila Viralkan kepada penduduk sekitara untuk lebih berhati-hati, Sekian. terima kasih

via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

MAKLUMAN PENUTUPAN JALAN SEMPENA SAMBUTAN JDT MENJULANG KEJUARAAN LIGA SUPER MALAYSIA BUAT KALI KELIMA BERTURUT-TURUT Sempena sambutan kejuaraan kali kelima berturut-turut Liga Super Malaysia, Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT), penutupan jalan di jejambat Jalan Lingkaran Dalam berhampiran Dataran Bandaraya Johor Bahru akan dilakukan. Ia akan ditutup kepada semua lalu lintas bermula dari hari Jumaat (20/07/2018) jam 9:00 pagi sehingga hari Sabtu (21/07/2018) pada jam 7:00 pagi. Penutupan jalan ini adalah untuk memberi laluan kepada persiapan pertunjukan bunga api yang akan diadakan pada malam sambutan tersebut. Harap maklum. ——- Hidup Johor Demi Johor #HarimauSelatan #SouthernTigers #PermataSelatan #JewelOfTheSouth #JDTuntukSemua #JDTforAll #komunitibakarbatu #bakarbatu http://j.mp/2NuBdBe via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua July 20, 2018 at 05:29PM


Tuesday, July 17, 2018

Assalamualaikum dan selamat pagi semua! Mulakan pagi anda dengan senyuman 🙃 🙂 http://j.mp/2LotJzi via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua July 18, 2018 at 06:06AM


Bismillahirrahmanirrahim! Assalamualaikum semua., admin minta maaf kerana terpaksa memadamkan pos yang 🔥 dan tiada kesudahan. Ini juga untuk kebaik semua komuniti Kampung Bakar Batu, Johor Bahru. Admin tetap dengan pendirian yang tegas tidak berpihak kepada siapa-siapa dalam isu berbangkit. Terima kasih diatas pandangan yang diberikan dari setiap sudut admin baca semua komen2 dan dengar pandangan komuniti. Terima kasih sekali lagi. ✌️

via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Ingin dimaklumkan tindakkan admin memadam sesuatu pos bukan kerana kami berpihak kepada individu-individu tertentu, kami amat teliti dan adil dengan perkara yang kami lakukan disini untuk keselamatan, keharmonian komuniti semua. Komuniti bakar batu dan semua rakyat Malaysia tidak berkecuali diatas Peruntukan undang-undang berkaitan fitnah sivil adalah mengikut Akta Fitnah 1957 manakala fitnah jenayah mengikut undang-undang jenayah di dalam Kanun Keseksaan 1997. Di samping itu, tindakan undang-undang juga boleh dikenakan di bawah Akta Hasutan 1948 jika maklumat yang disebarkan menyebabkan hasutan dalam bentuk penerbitan yang menyebabkan kebencian atau mewujudkan kekacauan terhadap pemerintah atau kerajaan atau menimbulkan rasa tidak puas hati terhadap pemerintahan kerajaan atau menimbulkan perasaan benci di kalangan kaum di Malaysia. Jika sabit kesalahan, denda tidak melebihi RM5,000 atau penjara sehingga 3 tahun bagi kesalahan pertama dan untuk kesalahan seterusnya penjara tidak melebihi 5 tahun.

via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Monday, July 16, 2018

Selamat Pagi Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua! Budayakanlah amalan nasihat-menasihati dan tegur-menegur dengan kata-kata yang lemah-lembut dan berbudi-bahasa. Berilah nasihat dan teguran dengan niat yang ikhlas semata-mata kerana Allah Subhanahu Wata'ala dan dengan cara yang penuh berhemah agar nasihat dan teguran dapat diterima dengan hati yang terbuka. Terimalah nasihat dan teguran dengan perasaan bersangka baik supaya kita dapat memperbaiki diri dan mengeratkan silaturrahim antara kita. Akhirnya, sama-samalah kita berdoa semoga kita semua akan hidup rukun damai, harmoni dan bersatu-padu dan semoga kita semua akan mendapat keselamatan, kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin.

via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

[[ Khidmat Masyarakat ]] Innalillahi wainnalilllahirajiun. Ingin dimaklumkan bahawa Almarhum/ Arwah Muhammad Zulsyd Bin Zulfili (Udew Weng) anakda kepada Hasliza Ismail & Zulkifli Hussin telah kembali ke rahmatullah pada 16hb Julai 2018 pada jam 7:00 Pagi di Hospital Sultanah Aminah - ( HSA) Johor Bahru Marilah kita bersama-samalah mendoakan agar rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama-sama orang2 yang beriman serta dipermudahkan urusan akhiratnya. Al-Fatihah. Amin! http://j.mp/2KWaYa9 via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua July 16, 2018 at 03:44PM


Friday, July 13, 2018

Assalamualaikum dan Selamat pagi Komuniti Bakar Batu! mudahan apa yang anda inginkan dan lakukan hari ni dipermudahkan dan diberkati oleh-Nya. 🤗 http://j.mp/2mepxqF via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua July 14, 2018 at 07:56AM


PERINGATAN: Komuniti Bakar batu tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.Kami juga ingin menyatakan setegas-tegasnya, kami tidak memihak atau pilih kasih; adil. Tidak berat sebelah, tidak membiarkan kami dipengaruhi oleh kedudukan, kefasihan berbicara, kekayaan, penyuapan, atau, sebaliknya, oleh keprihatinan kepada orang yang miskin atau kurang beruntung, dalam menghakimi atau bertindak sehingga mengistimewakan pribadi yang bersangkutan. Kami memastikan agar semua orang diperlakukan selaras dengan keadilan dan kebenaran, sesuai dengan apa yang patut diterima, asalkan ianya bukan berunsur fitnah. harap maklum dan terima kasih.

via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Thursday, June 7, 2018

Hasanah June 07, 2018 at 03:50PM

[[ Khidmat masyarakat ]] Adik Zul Syahid aka Ude ini anak kepada Cik Za penduduk di bakar batu yang menetap dijalan pantai, diserang asma dan kehabisan gas penafasan. Marilah kita bersama-sama berdoa, semoga adik ini sedar dari koma dan kembali pulih seperti sediakala dan dapat beraya bersama keluarganya. Al-Fatihah. Amin
June 07, 2018 at 03:50PM
via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Sunday, May 6, 2018

SURUHANJAYA PILIHAN RAYA MALAYSIA (SPR) - SEMAKAN DAFTAR PEMILIH May 07, 2018 at 02:29AM

[[ Khidmat masyarakat ]] Hari mengundi semakin hampir. Jika ada yang masih belum menyemak status atau tidak pasti tempat mengundi, Kini, segalanya lebih mudah. Muat turun aplikasi atau terus ke laman SPR sekarang untuk membuat semakkan! Laman SPR .http://j.mp/2JYdmrY Google Play: http://bit.ly/2HcpHIR App Store: http://apple.co/2EpmqTw . #infopru14 #jomkitasemak #jomkitaundi #andapenentumasadepannegara #DemiNegaraTercinta
May 07, 2018 at 02:29AM
via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Wednesday, March 28, 2018

TINJAUAN PAKAIAN KHAS MURID SEKOLAH March 29, 2018 at 04:28AM

[[ Tinjauan Pendapat Umum Mengenai Pakaian Khas Murid Sekolah ]] Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sedang membuat tinjauan pendapat umum mengenai pakaian khas murid sekolah. Pendapat anda akan membantu pihak KPM dalam menyelaraskan pakaian khas murid sekolah. Sila klik pautan di bawah sebelum atau pada 16 April 2018. 👉 http://j.mp/2GgIHol 👈 Rujukkan: http://j.mp/2GyHEnf
March 29, 2018 at 04:28AM
via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Zaini March 28, 2018 at 04:28PM


March 28, 2018 at 04:28PM
via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Zaini March 28, 2018 at 04:26PM


March 28, 2018 at 04:26PM
via Komuniti (Kampung) Bakar Batu untuk semua

Silakan kepada yang kelayakkan. http://j.mp/2pKAvGN